HockeyNews
PLUS

Örebroback tillbaka – magsjuka stoppade forwarden

(11294) Bildmontage Örebro
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 4 december 2019

FacebookXWhatsApp

ÖREBRO. Nyckelpjäsen Rasmus Rissanen har under de senaste matcherna saknats i Örebros laguppställning på grund av skadebekymmer. Nu kommer dock beskedet att den finländske backen kommer att göra comeback i morgondagens match mot Växjö.

– En ruggigt viktig kugge för det här laget så det är jättebra att ha honom tillbaka, säger huvudtränare Niklas Eriksson till HockeyNews.se.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport 

Örebrobacken Rasmus Rissanen har under säsongen växt ut till en nyckelpjäs i laget och bidragit till ett starkt tvåvägsspel.

Men i de senaste matcherna har Örebro tvingats klara sig utan den finländske backen efter skadebekymmer. Rissanen tvingades kliva av i matchen mot Linköping för drygt två veckor sedan och har sedan dess tvingats vila.

Nu kommer dock glädjebeskedet för alla Örebrosupportrar att backen nu kommer att göra comeback i torsdagens match mot Växjö på bortaplan.

– ”Raimo” (Rasmus Rissanen) är ju en ruggigt viktig kugge för det här laget så det är jättebra att ha honom tillbaka. Sedan måste vi på något sätt vara smarta också,  säger huvudtränare Niklas Eriksson till HockeyNews.se.

Rissanen har tidigare bildat ett första backpar med Kristian Näkyvä, men matchades under onsdagens träning ihop med talangen Alfred Barklund vilket skulle kunna betyda att ledarteamet väljer att matcha in backen något försiktigt till att börja med.

– Vi har inte pratat jättemycket om det. Även om vi skulle starta med honom som sjundeback så vill vi inte säga han att ska spela som sjua men vi får se lite. Det tror jag mer att matchen får utvisa.

På onsdagens träning fanns samtliga Örebrospelare tillgängliga förutom forwarden Shane Harper, som under de senaste dagarna har drabbats av magsjuka.

Niklas Eriksson räknar dock med att amerikanen kommer till spel under morgondagen.

– Han var ändå fräsch i dag men han fick träna lite på egen hand idag.

Räknar ni med honom under morgondagen?

Ja, det gör vi. Han hade kunnat träna dag, men vi ville inte riskera att han skulle kunna smitta laget.

Örebroforwarden, Shane Harper är på bättringsvägen efter att ha tidigare drabbats av magsjuka under veckan. Foto: Bildbyrån


För närkingarna väntar nu en bortaturné i Småland där laget först ställs mot tabellelvan Växjö på torsdagen och sedan Oskarshamn på lördag.

– Egentligen ser jag det som bara positivt. Jag tycker att vi har haft väldigt fina prestationer på bortaplan, med matcherna mot HV71 och Luleå på minnet, som jag tyckte var två kanonmatcher från vår sida. Jag tycker att vi har hittat ett väldigt bra lugn nu när vi spelar på bortaplan. Det gäller att fortsätta att bygga på det och respektera Växjös lag. De har ju ett namnkunnigt lag, men har inte riktigt fått ihop grejerna, så för oss handlar det om att komma ut och spela byte för byte och fokusera på det vi ska göra helt enkelt.

För Örebro gäller det att hitta tillbaka till vinnarspåret efter att ha avslutat förra veckan med två raka förluster mot Luleå och Djurgården.

– Absolut, vi var inte nöjda med matchen mot Djurgården då vi inte tyckte att vi var där vi ville vara just energimässigt. Vi vill kunna ta lite revansch på oss själva och jag tycker att vi har haft några bra dagar här på is. Det känns som att killarna är tillbaka där de har varit under långa stunder av säsongen.

På frågan om det blir Dominik Furch eller Jonas Arntzen som får förtroendet att vakta kassen är dock Eriksson hemlighetsfull.

– Det är lite av affärshemligheter än så länge, säger Niklas Eriksson till HockeyNews.se.

LÄS MER: Örebrotalangens drömbesked

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!